Drinken

Voldoende water drinken is erg belangrijk voor katten, speciaal voor katten die alleen droogvoer eten.

Voor katten met blaasgruis is het nog belangrijker!

De meeste katten met blaasgruis krijgen dieetvoer voorgeschreven (meestal levenslang), bij de meeste merken (bijv. Royal Canin, Hills) zit daar iets aan toegevoegd dat de katten aanzet om meer te drinken.

Je kunt blikvoer (bevat 80% vocht) naast het dieetvoer geven, maar dan ook de dieetvariant, dan geef je dus minder harde brokjes. Dit is verkrijgbaar bij de dierenarts.

Een waterfontein speciaal ontworpen voor katten, vinden veel katten geweldig. Kies er eentje die niet veel geluid maakt.

Ook regenwater smaakt veel beter dan kraanwater, dus dat kun je buiten opvangen en binnen in hun bakjes doen. Ons water smaakt naar chloor en naar afwasmiddel, dus was de bakjes alleen af met heet water.

Gebruik een glazen of stenen bakje, kunststof bakjes houden geuren vast, wat een kat niet prettig vindt. Ook als de waterbak naast de voerbak staat, neemt dat de geur van het voer aan, dus liever uit elkaar zetten.

Een breed laag bakje vindt de kat het fijnst, zodat zijn snorharen er ook in passen en niet tegen de rand komen.

Ook een aquariumbak (zonder vissen) met wat waterplantjes (vraag welke niet giftig zijn voor katten) wordt vaak zeer op prijs gesteld (zie video onderaan deze pagina)..

Zet in iedere kamer bakjes water neer, zodat ze op het idee komen om even iets te drinken als ze erlangs lopen. Dus in hun looproute neerzetten.

Zet het water niet naast de kattenbak.

Een klein druppeltje kattenmelk wil ook nog wel eens helpen (als er dieetvoer is voorgeschreven, overleg dit dan eerst met de dierenarts).

Ook kan er (warm, niet te heet) water over hun brokjes worden gedaan.

Het water dagelijks verversen.


Video Pluis en Plien aan het drinkenhttps://www.youtube.com/watch?v=0cqg8cTBS-I&feature=youtu.be