Ik ben tevens een gedragstherapeut voor konijnen.

Gedragstherapie voor konijnen onzin, zinloos of juist heel erg zinvol?

Veel konijnen worden niet ouder dan 4 jaar, terwijl ze gemiddeld wel 10 jaar oud kunnen worden!

Er is vaak te weinig kennis over natuurlijk gedrag en veel konijnen zitten alleen, in een te krappe ruimte waar ze zich de heel dag zitten te vervelen.

Door meer kennis te verspreiden over natuurlijk gedrag en trainen, wil ik het welzijn van konijnen verbeteren.

Mensen denken vaak dat je konijnen niets kunt leren, maar het tegendeel is waar. Als je het maar op de juiste manier doet, kun je konijnen van alles leren en misschien nog wel belangrijker, je kunt ook dingen afleren. En dan niet door te straffen, maar door goed gedrag te belonen. Gedrag dat beloond wordt, zal vaker worden uitgevoerd en daar kun je als eigenaar handig gebruik van maken. Bovendien vinden konijnen het vaak leuk om iets te leren, vooral als de beloning de moeite waard is.

U kunt bij mij terecht voor alles soorten ongewenst gedrag, maar ook voor voorlichting en vragen over gedrag van uw konijn.

Waarom kiezen voor Konijn op de divan?

Ik ben een gediplomeerd gedragstherapeut(Tinley Academie).
Ik werk samen met dierenartsen en opvangcentra.
U krijgt een advies op maat, gebaseerd op jarenlange ervaring en wetenschappelijke inzichten en uw dierenarts krijgt hiervan een samenvatting.

Het welzijn van uw konijn staat bij mij voorop.

Nascholing

2020:konijnencongres

2021:webinar Nieuwe inzichten over konijnenvoeding


Prognose

Een gedragstherapeut kan echter nooit garanties geven, ik kan helaas niet toveren. Veel hangt af van de inzet van de eigenaar en de tijd die aan de adviezen besteed wordt. En als een probleem al langere tijd bestaat is het probleem niet in een week opgelost. Maar veel probleemgedrag kan wel degelijk worden opgelost of in elk geval verbeteren.

Bij agressie tussen konijnen onderling hangt de prognose af van hoe de verhouding ervoor was, hoe lang het al duurt en om welke soort agressie het gaat. Hoe eerder u hulp zoekt bij agressieproblemen, hoe beter de prognose.

Mijn doel is om konijnen en hun eigenaren een fijner leven te geven, door problemen op te lossen of nog liever te voorkomen, zodat het konijn niet naar het asiel hoeft of nog erger, in moet slapen. Ik werk zelf in een dierenasiel en ondanks dat de konijnen daar prima worden verzorgd, gun ik ze liever een goed thuis, met eigenaren die (weer) blij met ze zijn.

Werkwijze bij probleemgedrag

U vult een vragenlijst in, waardoor ik voldoende informatie krijg om inzicht te krijgen in het ontstaan van het probleem.
Daarnaast kunt u foto’s en video’s sturen, via wetransfer.com

U krijgt dan een schriftelijk advies per e-mail en kunt gedurende 3 maanden overleggen.

Soms is een probleem zo uitgebreid, (bijv. bij agressie) dat een consult bij u thuis nodig is. Zo kan ik uw konijn in zijn eigen leefomgeving observeren. Een consult duurt 1 ½ tot 2 uur.

Uw dierenarts krijgt een samenvatting van het advies.

Tarieven

Vragen per e-mail over gedrag, huisvesting, enz.: € 15

Dit geldt niet voor uitgebreid probleemgedrag.

Spreekuur bij een dierenarts € 15 per probleem, vooraf aanmelden

Koppeladvies inclusief begeleiding per e-mail: € 40

Advies bij probleemgedrag per e-mail: € 50 (let op: niet alle problemen komen in aanmerking om zonder consult thuis behandeld te worden)

Consult bij u thuis: € 50 extra

Als de afstand verder is dan 50 km (enkele reis) komt er € 15 bij

Reiskosten 19 cent per km

UF 2000 urinegeurverwijderaar € 13,00

Voerbal om uw konijn te laten puzzelen € 4,50

Lezingen voor opvangcentra, dierenartspraktijken en verenigingen: € 50 excl. reiskosten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@katopdedivan.nl of 06-30373424